attentie buurtpreventie bpv flevo miniversie

 

logo gemeente huizen 

politie gooi en vechstreek

 

politiekeurmerk

 

logo Burgernet

 

nl alet logo

 

logo vereniging eigen huisVeilig wonen check

 

De collectieve beveiliging van onze buurt is georganiseerd in samenwerking met Gooiland Beveiliging (GB). Alle bewoners van het BPV Flevo gebied hebben daar profijt van.

Voordelen collectieve beveiliging

Door een groot aantal deelnemers is GB vaak in de wijk aanwezig, dat schrikt inbrekers af. Het aantal inbraken in onze wijk is al een aantal jaren heel laag!

Naast de “gewone” aanwezigheid t.b.v. alarmopvolgingen is er ook sprake van extra surveillance. GB kent de wijk, haar bewoners en hun auto’s, waardoor afwijkende situaties sneller opvallen. Verdachte omstandigheden worden gesignaleerd, betrokkenen worden aangesproken en zo nodig wordt de politie er bij betrokken. GB heeft dagelijks contact met de wijkagent en weet wat er in de buurt gebeurt.

Er zijn ook buurtbewoners die een “gewoon” abonnement alarmopvolging bij GB sluiten. Ook zij hebben baat bij de door mede-buurtbewoners gesloten collectieve contracten. Door de regelmatige aanwezigheid in de buurt kan de alarmopvolgingstijd aanzienlijk korter zijn dan in gebieden zonder collectieve beveiliging. Dat kan al snel ca 10 hele essentiële minuten schelen!

De extra service is met BPV Flevo afgesproken voor de avonduren, globaal tussen 18.00 en 06.00 uur. Buiten deze tijden geldt de normale regel dat zij zo snel mogelijk reageren op alarmopvolgingen. Uiteraard zijn er ook mogelijk heden om op individuele basis andere afspraken met GB te maken.

Extra voordelen voor deelnemers aan de collectieve beveiliging:

  • Indien er meerdere alarmmeldingen tegelijk zijn hebben bewoners met een collectief abonnement voorrang;
  • U kunt GB bellen van 18.00 uur tot 06.00 uur indien u verdachte situaties of onraad constateert, zonder extra betaling. Dit kan ook indien u een onveilige situatie ervaart, waar u de politie niet bij wil of kan inschakelen.
  • U kunt GB op dezelfde tijden bellen als u (of een derde) een sleutel nodig heeft om in huis te komen en u deze zelf niet kan verschaffen. Deze service wordt alléén in rekening gebracht buiten de genoemde tijden.
  • Indien de beveiliger tijdens de surveillance bij uw huis een incident of een verdachte situatie constateert, zonder dat het alarm afgaat, dan zullen zij daaraan geen  aandacht besteden, tenzij u deelneemt aan de collectieve beveiliging;
  • U heeft recht op een bordje collectieve beveiliging aan uw toegangshek.

De genoemde extra voordelen zijn bij een “gewoon” abonnement niet gratis.

Indien u geen alarm heeft, of alarmopvolging elders heeft ondergebracht, dan kunt u een aan het welzijn van de buurt bijdragen aan de collectieve beveiliging, zonder alarmopvolging.

Voor meer informatie en tarieven:
www.gooilandbeveiliging.nl
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.